• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Основи трудового виховання закладаються в дошкіллі

Основи трудового виховання закладаються в дошкіллі

2018-03-01

На базі Кухарського дошкільного навчального закладу «Сонечко», який функціонує у місцевій ЗОШ І ст., відбувся семінар завідувачів ДНЗ з проблеми «Організація роботи з трудового виховання в різновіковій групі ДНЗ».

Відкрила семінар методист районного методичного кабінету відділу освіти Ніна Волох, відмітивши, що одним із аспектів освітньої роботи в дошкільному навчальному закладі є трудове виховання дошкільників, яке спрямоване на формування у дітей трудових умінь та навичок, ознайомлення з працею дорослих та виховання інтересу і поваги до різних професій, ціннісного ставлення до результатів людської праці, бажання долучатися до посильної предметно-практичної діяльності.

Педагоги переглянули інтегроване заняття «Висіваємо радо насіння на розсаду», яке провела вихователь Лупенко В.О.

Перед початком заняття присутні послухали веселу українську народну пісню про працьовиту дівчинку «Ой, я, молода», у виконанні Зорянки Добрівської. В ході заняття до дітей завітали Вітамінка (помічник вихователя С. В’язовченко) та Нітрат (кухар С.Стародуб), в дискусії з якими діти дійшли висновку, що овочі вирощені власноруч набагато корисніші, чим куплені в магазинах, після чого взялися допомогти бабусі (Лупенко В.О.) з маленькою внучечкою (Вірсавією Ізотовою ), висіяти насіння овочів на розсаду.

Кухарка

Після виконання інсценівки української народної пісні «Чи не той то Омелько», де роль Омелька зіграв Міша Ізотов, дошкільнята повідомили, що не хочуть бути такими ж ледарями як Омелько і, пригадавши правила спільної праці та фактори, які впливають на ріст і розвиток рослин, приступили до основної роботи. Зробили маркером в ящичках із землею рядки, полили водою луночки, посіяли насіння, яке потім за допомогою маркера загорнули землею. А після цікавої, старанної праці не забули і про те, що після кожної роботи потрібно і відпочивати. Як відпочивати з користю дітям заспівала руденька, хитра лисичка у ролі якої виступила Вікторія Колот.

На останок гості прослухали та переглянули музичну композицію «Щастя стало на поріг», у виконанні Міші Ізотова, Зорянки Добрівської, Богданчика Ізотова та Вікусі Колот, після чого глядачі попрощалися з маленькими бабусиними помічниками, а самі продовжили роботу ставши учасниками педагогічного рингу для педагогів ДНЗ з проблеми «Основні складові трудової діяльності дошкільників», який підготувала і провела методист відділу освіти РДА Н. Волох.

Зміст роботи з трудового виховання педагогічного колективу Мармизівського ясел-садка розкрила в своїй презентації «Зростаємо у праці» завідувач ДНЗ «Яблунька» Тетяна Гладун.

За доброю традицією робота семінару продовжилася екскурсією-оглядом дитячого садка та школи, яку провела завідувач ДНЗ «Сонечко» Валентина Волох. Гості побували в просторих, світлих, шкільних класах, де навчаються учні 1-4 класів, помилувалися новенькими меблями та ігровими куточками, які нещодавно були завезені для малих школяриків – колишніх випускників дошкільного закладу.

Крім цього учасники районного заходу мали можливість переглянути тематичну виставку «Масляна – пора весела». Різноманітні, цікаві роботи дітей, виготовлені разом з своїми батьками, засвідчили про залучення дошкільників до посильної праці та формування у них трудових умінь та навичок. Хотілося б подякувати Марії Дідич, Олені Пребуш, Ірині Митрошенко, Ані Колот, Віктору Бабенко, Ларисі Добрівській, а також працівникам дошкільного закладу «Сонечко» та його вихованцям, які взяли активну участь у оформленні виставки.

Кухарка

Кiлькiсть переглядiв: 466