Виховуємо патріотів з дитинства

2015-04-01

«Ознайомлення дошкільників з державними та національними символами» з такої теми було проведено районне засідання студії молодого педагога «Паросток» на базі Остапівського ДНЗ «Пролісок» 31.03.2015р.

1

Про актуальність патріотичного виховання, методику ознайомлення дітей дошкільного віку з історичними святинями України – гербом, прапором, гімном було наголошено у виступі методиста РМК з дошкільної освіти Волох Н.М.

Молоді педагоги презентували методичні папки, дидактичні ігри з даної проблеми, представили інтелектуальні картки з таких тем: «Державний герб – сила України» (Даниленко С.С., вихователь ДНЗ «Теремок»), «Прапор – слава моєї Батьківщини» (Петренко Н.І., ДНЗ Джерельце»»), «Калина ця, як наша доля, квітне, вона Вкраїни рідної вінок» (Остапенко С.В., вихователь ДНЗ «Калинка»), «Хліб – усьому голова» (Сліпченко Л.М., вихователь ДНЗ «Казка»).

Цікаво, змістовно, на патріотичному піднесенні пройшло інтегроване заняття-розвага «Велич символів державних» в різновіковій групі , яке провели вихователь Гончар А.Г. та музичний керівник Бордун Н.І.

2

4

В ході заходу дошкільнята поповнили та закріпили свої знання про державні символи, про минуле українського козацтва, про обереги та традиції народу, співали українські пісні, виконували таночки, хороводи, змагалися у спритності під час перетягування канату, розповідали вірші, легенди, приказки та прислів`я.

5

Діти продемонстрували присутнім своє вміння працювати парами під час прикрашення контурів прапора та герба природними та допоміжними матеріалами.

6

Вшанування пам`яті загиблим воїнам АТО, відбулося після зведення з будівельного матеріалу пам’ятного знаку, покладення біля нього квітів.

7

Молоді вихователі взяли активну участь в обговоренні відкритого заходу, високо оцінили оформлення групи в українському стилі, організацію та проведення заняття –розваги.

8

1

Учасники засідання отримали методичні рекомендації щодо ознайомлення дошкільників із символами України.

Кiлькiсть переглядiв: 351